Grodor på jobbet

Ibland vet jag inte var jag har hjärnan då jag är på jobb på café. Här under några exempel på vad jag frågat eller sagt åt kunder, varsågoda:

1. ”Pågår intår” Kunden bara stirrade på mig och först då insåg jag att det heter ”påtår ingår”. Kan tillägga att det var första kunden för dagen…

 

Glad men liiiite råddig cafétjej

 
2. ”Får det vara kaffe med mjölken?” Det har inte hänt bara en gång och följande fråga är lite liknande…

3. Jag för ut tre kaffe, en med mjölk och frågar ”Vem skulle ha med kaffe i?”. Spoiler alert: de ville alla ha kaffe.

4. Ett par beställde en bit blåbärspaj och en salt pajbit. Med blåbärspajen serverar vi en boll vaniljglass och med pajen kommer lite sallad och vitlöksdressing om kunden vill ha det och jag var tydligen ganska trött då jag frågade om de ville ha ”vaniljdressing med salladen och vitlöksdressing med blåbärspajen”. Vi kom fram till att det passar bättre med vitlök till salladen och vanilj till blåbären, men som tur hade paret humor och skrattade bara.

Bonus:

En av tjejerna som jobbar här är svensk och hela förra sommaren förklarade hon åt alla finskspråkiga att hon är ”pikku Suomi” (lilla Finland) då hon ville säga att hon förstår lite finska.

Bonus 2:

Ibland (okej ganska ofta) får man höra roliga saker ur kundernas munnar. En av mina favoriter var en kund förra sommaren som ville ha en caffè latte utan mjölk. Man ba ”alltså en espresso? Eller bara en svart kaffe? Eller vad menar du?”

6 reaktioner på ”Grodor på jobbet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s