Min blogg återuppstår från de döda!

Ni som känner mig vet ju att jag inte är död fast min blogg varit död över en månad, men er andra kan jag upplysa att jag har jobbat, jobbat, jobbat och varit på scoutläger den senaste månaden, så där är svaret på varför jag inte bloggat. Men jag tänker inte be om ursäkt för det. Det här är min blogg och jag bloggar då jag känner för det ;) Den här veckan startade jag datorn för första gången på typ två månader och jag tror aldrig det tagit så lång tid för den att uppdatera allt bajs. Ny dator skulle inte sitta helt fel… Hehe. Nåja, jag börjar bloggandet igen med den finlandssvenska bloggkollen som Paula ville att jag skulle göra för en månad sen.resizedimage800433-bloggkollen1. Varför bloggar du?
Jag har bloggat åtminstone sen 2008, kanske bloggade innan det på x3m:s community och jag älskar att kunna gå tillbaka i arkivet och titta vad jag gjort för två, tre eller till och med sju år sen. Jag har flera gånger försökt skriva dagbok, men jag glömmer alltid bort dagboken i något skede och så stör det mig att jag inte skrivit och så vill jag inte fortsätta. Logiskt, jep… Men med bloggen känns det inte på samma sätt. Här delar jag det jag vill och då jag vill.

2. Vilka bloggar är de första du går in på när det är dags att göra en bloggkoll?
Brukar oftast läsa bloggar jag följer via wordpress-appen, men om jag går in och kollar spontant brukar det vara Anne, Alva, Paula och Sandra och så om jag ser något som ser intressant ut i Finlandssvenska bloggare på Facebook.

3. En blogg du saknar i den finlandssvenska bloggvärlden?
Oj, förr läste jag Egoinas blogg varje dag och tyckte det saknades nån likadan person i svenskfinland, men nu kommer jag inte på någon.

4. Vilka bloggar läser du varenda dag?
Samma som jag nämnde på fråga två :D Sen vet jag inte varför det så ofta slår slint i hjärnan och jag går in på min egen blogg och förväntar mig nya intressanta inlägg… Hej ego!

5. Vilken blogg minns du?
Det kanske är ett dåligt tecken att jag inte kommer på någon? Men jaa, jag har några vänner som slutat blogga, vars bloggar jag minns och saknar lite.

6. Vad är du trött på i den finlandssvenska bloggvärlden?
Jag vet att många älskar det att bloggare bara skriver om allt fint och roligt som händer, men jag måste erkänna att jag faktiskt är lite trött på det. Jag läser mycket hellre ärliga blogginlägg där man kanske kan känna igen sig själv också och där är nog Anne och Hannah mina största idoler som skriver så galet ärligt och rakt på sak.

7. Vad är det bästa med den finlandssvenska bloggvärlden?
Att den är så liten och mysig! Det känns inte konstigt att kommentera på nån ”stor” bloggares inlägg och man får oftast svar också. Känns som att alla känner alla. 

8. Om du skulle få ge ett pris åt en bloggare, hurdant pris och åt vem?
Ärligaste bloggen, åt Anne. Känns som att jag upprepar mig lite här, men om ni aldrig läst hennes blogg så har ni missat nåt.

9. Om du skulle vara tvungen att ge ett pris åt din egen blogg, hurdant pris skulle det vara?
 Jag kommer seriöst inte på en enda grej man kunde ge pris för. Mest ironiska bloggen? Mest oregelbundna uppdatering? Åh Gud.

10. Om du skulle få ta en kaffe med en finlandssvensk bloggare, vem skulle du välja då?
Carro verkar vara en sjukt kul typ! Hoppas på att få träffa henne och en massa andra roliga människor på Galan i Vasa i november :)

11. Varför tycker du finlandssvenska bloggar är viktiga?
Alla vänskaper som uppstått via bloggarna tycker jag talar för sig!

12. Vilka bloggar går du in på när du ligger och slösurfar? Dvs inte varje dag men nu som då?
Jag brukar gå in via Finlandssvenska bloggare på Facebook och klicka in mig på inlägg som låter intressanta. Om dina rubriker är Dagens outfit, Dagens program eller något liknande är chansen inte stor att jag klickar mig in. Sorry.

13. Vems blogg kommenterade du senast? Och vad skrev du?
Tror det var Sandras… Alltför länge sen jag kommenterade!

14. Är du överlag bra på att kommentera andras bloggar?
Nej. Om inte bloggen råkar vara på wordpress, för då går det enkelt via appen där jag ändå läser.

15. Vad är det bästa som skulle kunna hända i den finlandssvenska bloggvärlden?
 Nu upprepar jag mig igeeeeeen, men om alla kan sluta be om ursäkt för att dom inte bloggat. Ingen tar illa upp om man lever ett liv utanför datorn också. Hoppas jag åtminstone.

16. Skicka vidare listan till två eller flera bloggvänner som du också tycker ska göra den!
Alla har väl typ gjort den ren, men har nån lust att göra den ännu är det fritt fram!

2 reaktioner på ”Min blogg återuppstår från de döda!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s