Om sömn, eller frånvaro av sömn

Jag har länge haft svårt att somna på kvällarna och ligger ofta vaken till ett eller två på natten. Efter fredagen är det ännu svårare att somna och jag förstår inte hur det kan vara så svårt att göra något så enkelt som att sova. Jag ligger och vrider och vänder mig och miljoner tankar far genom huvudet. Jag får inte tag på några vettiga tankar överhuvudtaget, utan tankarna kan vara om allt från morgondagens program till funderingar om examensarbetet. Det har inte hänt bara en eller två gånger att jag i panik trott att jag glömt något superviktigt och har hoppat upp ur sängen för att kolla kalendern bara för att inse att den är lika tom som senast jag kollade. Mitt minne är ungefär två sekunder långt och ibland vet jag inte om något jag minns hänt i en dröm eller på riktigt. Jag önskar att jag kunde vakna och inse att jag drömt att två av mina vänner dött alltför tidigt, men tyvärr kommer det väl inte att hända.

 

Önskar att jag kunde sova som lilla jag här på bilden lite hur och var som helst.

 

Vad ska man göra för att få sova?

7 reaktioner på ”Om sömn, eller frånvaro av sömn

 1. Jag har lite samma problem, har alltid haft svårt att somna och just som du sa, alla tankar virvlar i huvudet just då. Speciellt om det är mycket på gång och jag kan inte ens föreställa mig vilka tunga tankar som måste röra sig i ditt huvud just nu. (Kram!) Melatonin har jag testat på på sistone, men det borde man väl inte få ta så ofta? Men det kan hjälpa enstaka gånger. Jag har några huuhaa-tips också, men dem kan vi fast ta per DM på Twitter…

  • Jag borde ha en burk med melatonin så jag kan ju testa det ikväll! Annars sägs det ju att dricka te före man går och sova är bra, men jag drack så mycket te igår att jag nog inte skulle ha fått i mig mer…
   Kram och tack!

 2. För mej brukar de oftast funka att jag lägger mig på rygg (eller helt hur du har de bekvämast) och blundar och räknar LÅNGSAMT till 100.. I nåt skede hinner jag somna för jag har BESTÄMT att jag inte får öppna ögonen innan jag nått 100.. :)

 3. Jag har lärt mig att somna bättre, men minns inte hur jag gjorde. :) Antagligen kombinationen mindre stress, socker och kaffe hjälpte för mig.

 4. De kvällar som jag märker att det snurrar för mycket i huvudet så brukar jag ta ett papper/anteckningsblock och skriva ner alla tankar som virvlar runt. Det får mig att slappna av och veta att jag har dem nerskrivna och kan kika på dem i morgon. Då brukar det lugna ner sig och jag får sömn så småningom.

 5. Skriv ner allt som snurrar i huvudet. Jag har dagbok som jag brukar avreagera mej på när det är allt för mycket som snurrar i huvudet. Märker hur jag använder det som terapi, någon månad skriver jag bara kanske 1-2 ggr och vissa månader jag skrivit varje dag.

  Deltar i sorgen. ♥

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s