Om farsdag och morsdag (favorit i repris)

Är det bara jag som är underlig som fortfarande tycker så här som jag skrev på farsdagen?

Det kan ju bra hända att jag är av annan åsikt om jag en dag själv får barn, men varför ska man ha bara en dag om året då man firar personerna som är orsaken till att man alls existerar?

På Wikipedia (ja, väldigt bra källa, men hittade det här på några olika ställen) står det så här om morsdag: Dagen introducerades i Philadelphia 1905 av amerikanskan Anna Jarvis för att på årsdagen av sin egen mors, Ann Jarvis, bortgång hedra dennas minne.” Min mamma lever och mår (eller mådde i alla fall senast jag kollade) bra, så egentligen borde jag fira henne den dagen jag föddes eller den dagen jag blev till (det kan dock bli lite underligt) för det var ju då hon blev mamma!

Som sagt så är det inget fel med att andra firar farsdag eller morsdag, men för mig är mina föräldrar lika viktiga alla dagar på året och jag vill gärna visa det alla dagar. Idag tycker jag också extra synd om dom barnen som i dagis eller skola ”måste” pyssla present eller kort till mamma eller pappa om de inte finns med i bilden, eller inte finns alls.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s