Svaren till frågestunden

Woohoo, nu kommer det ni alla har väntat på, svaren på frågorna jag fick! ;)

hur fick du idén med gifsen? :D

Jag hatar att skriva inlägg utan bilder för jag tycker det blir så tråkigt och jag älskar gifs och har nån gång faktiskt på nån gammal blogg använt gifs tidigare så tänkte återuppta det. Gillar ni gifs eller tycker ni de är jobbiga?

Vad för vardagliga roliga saker borde folk göra mera?

Kramas. Och träffas i allmänhet. Jag blir halvt galen på att allt måste vara så planerat oftast att man sen i slutändan inte alls hinner ses. Bonus: Mera vin åt folket!

Hur diskar man bäst en sil?

Jag äger ingen sil så behöver inte fundera på det ;) Hehe… Men jag brukar diska dem liksom ”utifrån” så att allt skit som är på insidan hoppeligen lossnar.

Varför är den sista minuten på tvättmaskinens nedräkningsklocka aldrig en minut? Vad är poängen med att maskinen räknar ner tills tvätten är klar om den säger 1minut i 20 minuter?

Det här är nån sorts konspirationsteori som alla hushållsmaskiner har. En dag tar de ännu över vår värld. I shit you not.

När kommer snön?!

Smooth av mig att inte svara på frågorna direkt för nu vet jag ju ren att den första snön redan kom och smälte bort. Men min gissning är att den 12.12 är det snöstorm då vi med lucia övar att gå ner för trapporna till domkyrkan och så hålls snön fram till 7.3.

Vilka alla länder har du besökt? Top 3 resorna om du måste välja?

Oj. Om vi börjar med Europa och sen går längre bort så är det väl: Sverige, Norge, Danmark, Island, Estland, Storbritannien (tycker om att dela upp det dessutom i England och Skottland), Tyskland, Frankrike, Schweiz, Portugal, Cypern, Rumänien, Kroatien, Marocko, USA, Australien, Kambodja och Vietnam. Jättesvårt att välja bara tre resor, alla har ju på sitt sätt varit helt fantastiska, men om jag måste välja blir det väl min månad i New York våren 2012 (och resan dit och till Island hösten 2012, hihi), Australien 2002 då vi hälsade på min farbror och hans fru som bodde där då och vår tre veckors resa till Vietnam och Kambodja 2009 då vi hälsade på min bästa kompis (och hennes pappa, mammas och pappas studiekompis) som bodde i Hanoi då och våra bekanta som bodde i Phnom Penh. Som sagt så har alla resor varit speciella på sitt eget sätt och jag skulle kunna berätta hur mycket som helst om alla (utom kanske min Londonresa då jag var sex månader gammal…). Jag älskar att resa och har som mål att besöka 50 länder innan jag fyller 50! Min lillebror och lillasyster är långt före mig.

Tror du du blir kvar i H:fors/ Nyland eller kommer du bli åbobo igen efter studierna?

Just nu trivs jag galet bra i Helsingfors och har inga planer på att flytta bort härifrån inom de närmaste åren i alla fall ;) Men sen vet man ju aldrig var man får jobb, så vi får se sen…

Något tips på VAD man ska hitta på om man vill ha lite spänning i vardagen eller få sig en ordentlig upplevelse och ett minne för livet?

Måste ju säga: RESA! Om man vill komma billigare undan och ”bara” vill ha lite spänning i vardagen så är ett bra tips att prova på något man aldrig gjort förut. Jag älskar Pippi Långstrumps citat:


Hur ska man lyckas göra skolarbete bestående av läsning fler timmar om dagen utan att få så förbannat sjuk och styv nacke/axlar (du borde ju ha några expert advices, fyssaren)

Haha, älskar att folk alltid frågar om råd då det fortfarande efter tre års studier känns som att jag inte kan något! :D Men det här har jag faktiskt några bra tips för!

  • Kom ihåg att ta pauser ofta och under pauserna stiga upp och röra på dig (rulla axlarna, gå omkring, rulla huvudet från sida till sida, titta upp och ner och till vänster och höger, dra turvis ihop skulderbladen och runda turvis ryggen som katter gör, lyft axlarna så högt det går och släpp ner dem med en ”suck”)
  • När du sitter framför datorn kolla så att du har skärmen på rätt höjd. Du ska ha övre kanten av skärmen på typ ögonhöjd för att ha rätt ställning för nacken.
  • Vilar dina armar mot bordet, eller måste du spänna axlarna hela tiden medan du skriver? Flytta datorn längre in på bordet så att underarmarna får vila mot bordet då du skriver!
  • Hurdan stol har du? Stöder den korsryggen? Har du knäna i 90 graders vinkel och fötterna på golvet?
  • Om du läser en bok försök här också få boken i samma ställning som datorskärmen. Man vill ofta sitta uppkrupen i soffan och läsa, men det är inte hemskt bra för nacken.
  • Sen kom ihåg att röra på dig och idrotta några gånger i veckan! Till exempel skidning och simning är bra där man får använda armarna ordentligt och på en stor del av rörelsebanan. :)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s